Visie op ontwikkeling


Weten wat je wilt en nodig hebt om effectief te zijn. Het geeft enorm veel energie te weten en te ervaren wat je sterke punten zijn. Dan neem je initiatief, spreek je je uit en stel je prioriteiten. En niet te vergeten..... maak je juiste loopbaankeuzes en zet je stappen, als dat nodig is. Ontdek wat werkt en stop met wat niet werkt. Ken jezelf is sleutel tot effectiviteit en welzijn op het werk.

Toegevoegde waarde Werkexpress

Werkexpress ondersteunt mensen bij bewustwording van sterke kanten en drijfveren en hoe ze deze kunnen inzetten in hun werk. Dat wat er niet loopt gebruiken we om te kijken hoe het anders kan. Werkexpress helpt medewerkers met het zetten van stappen*:

- "Can do" (ik kan het)
- "Reason to" (ik heb er een reden voor)
- "Energised to" (ik heb er plezier in)

Werkexpress heeft al de nodige leidinggevenden en medewerkers gecoacht naar inzet op kwaliteiten en meer onderling begrip. Het resultaat is meer inzicht in sterke punten, valkuilen en in hoe het beter kan.  

Oud en nieuw

Werkexpress staat op het snijvlak van oud en nieuw. Het verleden geeft informatie over je talenten en je sterke kanten en hoe je deze op dit moment kunt gebruiken. Je richten op de toekomst en je doelen, geeft energie. Op deze manier kun je vanuit een solide basis meegaan in veranderingsprocessen en eigen pad kiezen in een veranderende wereld. 

Tips

  1. Weet welke sterke kanten en interesses je hebt.
  2. Onderzoek welke talenten je al hebt benut en welke nog niet.
  3. Weet wat jou helpt in jouw functioneren.
  4. Leer stressgedrag te herkennen en om te buigen.
  5. Stel doelen voor jezelf: wat wil je in deze situatie bereiken?

 * Bron: Parker, S. & Wang, Y. (2015). Helping people to ‘make things happen’. A framework for proactivity at work. International Coaching Psychology Review, 10, 62 – 75.

achtergrond achtergrond achtergrond achtergrond achtergrond achtergrond