Visie op ontwikkeling


Weten wat je wilt en nodig hebt om effectief te zijn helpt je om grenzen aan te geven. Dan lukt het je beter om spanning te voorkomen of te beperken. En kun je optimaal gebruik maken van je kwaliteiten. Het geeft enorm veel energie te weten en te ervaren wat je sterke punten zijn.  Door bewustzijn van je sterke kanten en je behoeftes ben je in staat om initiatief te nemen voor nieuwe dingen, maar ook om op tijd bijsturen, je uit te spreken en je grenzen aan te geven. En niet te vergeten..... om juiste loopbaankeuzes te maken en stappen te zetten, als dat nodig is. 

Het werkt sneller en beter om te werken aan de inzet van je sterke kanten en om te voorkomen dat je stress krijgt dan om eindeloos te leren jezelf te verbeteren. Je kunt wel wat doen aan je minder florissante kant, maar dan vooral deze leren hanteren en jezelf zodanig sturen dat je onproductief gedrag beheerst. Ken jezelf is sleutel tot effectiviteit en welzijn op het werk.  

Toegevoegde waarde Werkexpress

Werkexpress ondersteunt individuen en teams bij bewustwording van sterke kanten en drijfveren en hoe ze deze kunnen inzetten in hun werk. Hoe kun je als leidinggevende je team het beste aansturen, terwijl geen mens gelijk is? Samenwerking, duidelijke werkwijzen, een zinnige koers of juist ruimte voor eigen inbreng. Voor iedereen kan dit verschillend zijn. Hoe beter de omstandigheden passen bij je persoonlijkheid en motivatie, hoe beter je functioneert. Stress kan nuttig zijn als signaal voor jezelf en anderen dat het niet lekker loopt. Maar te lang stress hebben is niet goed. Wanneer werken energie kost, is het goed te bekijken waar dat aan ligt en wat je daaraan kunt doen.

Ben jij manager of hoogopgeleide professional, dan helpt Werkexpress je graag verder. Om jouw loopbaan verder vorm te geven of om, samen met jouw team, het beste uit je team te halen.

Oud en nieuw

Werkexpress staat op het snijvlak van oud en nieuw. Hoe kun je je ontwikkelen in je werk en je loopbaan? Het verleden geeft informatie over je talenten en je sterke kanten en hoe je deze op dit moment kunt gebruiken. Je richten op de toekomst en onderzoeken hoe je je doel kunt bereiken en voor jezelf kunt zorgen, geeft energie. Op deze manier kun je vanuit een solide basis meegaan in veranderingsprocessen en eigen pad kiezen in een veranderende wereld. 

Tips

1. Weet welke sterke kanten en interesses je hebt.
2. Onderzoek welke talenten je al hebt benut en welke misschien nog niet.
3. Weet wat jou helpt of juist belemmert in jouw functioneren.
4. Leer stressgedrag te herkennen en om te buigen.
5. Zorg voor jezelf, geef grenzen aan
6. Maak keuzes die echt bij je passen.

Loopbaangesprek

Wil je in vertrouwen spreken over je werksituatie? Of heb je het idee dat er meer uit je loopbaan te halen is? Werkexpress biedt de mogelijkheid voor een gratis loopbaangesprek van een uur.

Meld je aan via info@werkexpress.nl of bel 06 81110068.

achtergrond achtergrond achtergrond achtergrond achtergrond achtergrond